2007-01-05

Med ett budskap...

Jag har väl då och då skrivit, här i bloggen, om filmer som jag tycker bör ses... och nu har jag återigen hittat en till som bara MÅSTE ses... tittade själv i går kväll och blev oerhört berörd... säger bara... Se den, se "The Constant Gardener"

I en avlägsen del av norra Kenya hittas Tessa Quayle, en engelsk frivillig hjälparbetare, brutalt mördad.

Hennes reskamrat, en läkare från trakten, verkar ha flytt från brottsplatsen och allt pekar på att han skulle vara gärningsmannen.

På The British High Commission i Nairobi, där Tessas make, den stillsamme Justin Quayle är anställd, försöker man göra allt för att tysta ner historien. Men Justin, som inser att allt inte står rätt till, börjar själv undersöka fallet.

"The Constant Gardener" är en thriller MEN har mycket mer djup än så och bygger på den världsberömde författaren John le Carrés "Den trägne odlaren". Filmen är regisserad av Fernando Meirelles, som gjorde den flerfaldigt Oscarnominerade "Guds stad".

I huvudrollerna ser vi Ralph Fiennes (bl.a. från "Den engelske patienten", "Slutet på historien"), Rachel Weiszi (bl.a. från "Om en pojke", "Mumien", "Constantine") och Danny Huston (bl.a. från "21 gram", "Silver City").

3 kommentarer:

Anonym sa...

hej Tierra !

för en gångsskull kikar jag in till dig.

ja, det verkar vara en spännande film...men mäst för mamma tror jag.
själv tittar jag inte så mkt på film, blir mest på Bolibompa

Kram på dig, agnes

Anonym sa...

Inte sett, varit dålig på att gå på bio eller kolla film på dieo/dvd det senaste.
Fats han skådisen Ralph gillar jag i vart fall.

Anonym sa...

Verkar väldigt spännande! Precis i min smak. Kommer nog att se den...! Tack för tipset och önskar dig en god fortsättning på det nya året! Kram!