2007-02-26

Dagens horoskop...

LEJONET (23/7-23/8)

Du vill ha lugn och ro men stressar ändå, gärna över småsaker som egentligen lika gott kunde vänta lite.


Hmmm... får en att fundera lite... tror jag allt...

Fakta & historik
Lejonet, Leo på latin (och engelska) är en stjärnbild och ett av zodiakens stjärntecken som omfattar perioden 23/7-22/8. Lejonet ligger mellan Kräftan (Cancer) åt väster och Jungfrun (Virgo) åt öster.

Stjärntecknets namn har förklarats med att, när solen befann sig bland dess stjärnor i mitten av sommaren lämnade öknens lejon sina vanliga jaktställen och kom till Nilens stränder, där komma undan den intensiva värmen och svalka sig i vattnen från Nilens regelbundna översvämningar.

Plinius den äldre skrev att egypterna dyrkade stjärnorna i Lejonet eftersom Nilens vatten steg när solen inträdde i stjärnbilden.

Sfinxen sägs ha huggits med Lejonets skepnad samt med den närbelägna Jungfruns huvud, men egyptologer hävdar att sfinxens huvud är en avbildning av en tidig kung, eller guden Harmachis.

Lejonets stjärnbild kan ses i en ristning på väggarna i Ramesseum at Thebes. Den egyptiska stjärnbilden var dock bara en del av den moderna astronomiska, i de tidigaste skildringarna såg stjärnbilden ut som en kniv.

Exempel på kända lejon
Alfred Hitchcock, regissör (13 augusti)
Mick Jagger, rocksångare (26 juli)
Jacqueline Kennedy Onassis, f.d. presidentfru (28 juli)
Napoleon I Bonaparte, fransk kejsare (15 augusti)
Arnold Schwarzenegger, skådespelare (30 juli)
Dustin Hoffman, skådespelare (8 augusti)


Ett stort TACK till Nicki för den fina bilden på lejonet !

Inga kommentarer: