2007-04-20

Smärtsamt ärlig...

Fredag och helgen är snart här igen och... NU ska jag göra något... något jag knappast trodde att jag någonsin skulle kunna göra... jag ska rekommendera er att se en krigsfilm...

Väldigt sevärd och trots att det väl får anses vara just en krigsfilm, så är det inte krigscenerna som filmen vill visa... filmen ger alla, som ser den, en rejäl tankeställare...

Oscar®-belönade Jamie Foxx (Collateral, Ali) och Jake Gyllenhaal (Brokeback Mountain, Donnie Darko) spelar huvudrollerna i detta kritikerrosade porträtt av en grupp unga marinkårssoldater under det oroliga Gulfkriget.

Denna gripande och fantastiskt filmade berättelse från den Oscar®-belönade regissören av "American Beauty" berättas med smärtsam ärlighet och respektlöshet.

I "Jarhead" får vi följa "Swoff" (Gyllenhaal) från ett träningsläger till verklig strid som krypskytt i Mellanösterns öken, utan skydd vare sig mot den oerhörda hettan eller mot de irakiska soldaterna.

Swoff och hans kollegor i marinkåren - som har tränats till att döda - befinner sig plötsligt i en brutal situation och utkämpar ett krig de inte förstår och för en orsak de inte kan begripa.


Inga kommentarer: