2006-10-31

Sökmotor...

Morning !

Visst är det bra, att på ett enkelt sätt kunna hitta information och, kanske framförallt, BILDER med hjälp av dessa olika sökmotorer som finns på Nätet !

Jag använder oftast Google numera, funkar riktigt bra och eftersom jag ofta försöker ha en bild i mina små inlägg här i bloggen så har denna sökmöjlighet blivit ett ovärderligt hjälpmedel.

En "liten" bild kan ju ibland säga MYCKET mer än själva texten i bloggen - Har ni tänkt på det ?

Man kan kan ju skriva och tycka mycket om detta med att "knycka" bilder och använda men jag resonerar så här: Lägger man ut sina bilder på Nätet så får man helt enkelt RÄKNA MED att någon annan lånar den till sin blogg eller hemsida... visst, det är väl kul om man kan ange vem som tagit bilden men oftast är det näst intill omöjligt att få kontakt med "ägaren" och fråga om lov.

En del av de bilder jag tagit själv och lagt ut här kommer säkert, förr eller senare, användas på andra platser och det är bara att bortse ifrån tycker jag... egentligen bara kul om någon annan gillar bilden och använder den.

Bilden här ovanför är "knyckt" från Googles söksajt och har, dagen till ära, ett litet Halloween-tema... vilket ju passar bra :-)

Passar gör också vädret här i Stockholm just nu... grått, trist och regnet vräker ner... vissa dagar är det skönt att sitta på den här sidan av fönstret och bara titta ut...


Ha en bra dag !


P.S. Glömde ju... Jag kunde SOVA i natt ! Slocknade vid 7 i går kväll och vaknade inte förrän 11 timmar senare ! Känns bra att fått sova ut för en gångs skull :-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att du fick sova vännen.
Det var ju på tiden !!

Hoppas du har en bra dag trots regnet....här hemma tycks det nästan vara snöblandatregn...

Kram kram
vonkan

Anonym sa...

Hejsan svejsan vännen =)
Vad bra att du fick sova
ordentligt i natt =)
Ja, jag förstår vad du menar och
du vet var jag finns när och om du behöver lätta ditt hjärta =)

Här har det börjat att snöa igen..hmm...jaja.."gubben" får ju sin smygmortion ;)
Inget ont som inte har något gott med sig ;)

Ha en bra eftermiddag, lämnar färska tekakor till eftermiddagskaffet =)

Hramar från din urgamla vän Tant Rut =)

Anonym sa...

Happy Halloween Tierra..
är glad att du känner dig bättre..
Kram Nicki

Anonym sa...

Elva timmars sömn! Du måste ha varit bra trött du.
Det där med bilder på nätet är ett kapitel för sig.
Och ja man får nog räkna med att bilder man lägger ut kanske far iväg och används nogon annanstans och visst är det kanske roligare än att de blir liggande osedda, i "skrivbordslådan".
Fast ibland blir det förstås lite trist också tycker jag, när folk bara plockar grejor från andra ställen på nätet och så blir det lätt samma överallt och tja då är det ju inget kul.
Och så sa jag samma sak två gånger om.
Sängdags!
;-)