2006-10-06

Spegel, spegel på väggen där...

Vad tror ni... har vi alla som personer, människor, en kopia av oss själva någonstans i världen ?

Någon som är så lika till utseendet att det är som att få syn på sig själv i en spegel...

Helt omöjlig är väl inte tanken... eller har kanske mina tankebanor fullständigt spårat ur denna dag... tappat greppet om verkligheten... och tillvaron.

Vet, av egen erfarenhet, att man kan hitta en avbild av sig själv hos någon annan rent mentalt & själsligt... vilket i och för sig kan vara nog så intressant och kanske till och med lite "skrämmande"

Ni vet säkert vad jag menar... ni har säkert någon vän, bekant eller liknande, där ni liksom känner ett starkt mentalt band med... någon som t.ex. ringer upp på telefonen i samma ögonblick ni tänker på vederbörande... någon som ofta säger samma sak samtidigt som du själv... ja, ni förstår nog vad jag menar.

Hur kommer det sig egentligen... det kan ju INTE bara vara ren tur ? Någon sorts djupare band måste ju finnas där... Detsamma gäller ju också de tillfällen man möter en ny bekanskap, t.ex. på jobbet... och man direkt kan KÄNNA att det är en trevlig person som man med stor sannolikhet kommer att komma överens med... visst fattar ni hur jag tänker ?

Kanske finns det till och med en mening med detta... även om allt kan tyckas helt obegripligt och är något som inte går att förklara med vanliga vetenskapliga metoder.

Om det sedan även skulle finnas en kroppslig avbild... någontans på jordklotet... kanske känns lite mer främmande att tänka sig trots allt... men vem vet...

Ja... NU kanske ni fick något att tänka på ;-)


I´l be back !

1 kommentar:

Anonym sa...

Och tänk om den person som är ens fysiska "tvilling" är, gör och tänker helt annorlunda än vad man själv gör? Det skulle kännas märkligt. En som ser ut exakt som jag men inte har samma värderingar... Spooky.

Allt gott till dig
a.