2006-09-06

Resan fortsätter...


Morning !

Dags att fortsätta "resan"... dags för...

Del 2.

Efter ett trevligt besök i Piteå var det så dags att åka vidare och vi tog "sikte" mot Jokkmokk och Polcirkeln. Ett definitivt MÅSTE när man åker omkring där uppe i norr är också ett besök vid Storforsen i närheten av Älvsbyn.

Snacka om mäktig känsla att stå där vid denna enorma fors, för övrigt Europas högsta obundna fors, och jag kan ju lugnt säga att digitalkameran gick varm där ;-) Det passade dessutom alldeles utmärkt att ta lunch där och vi kunde sedan fortsätta mot Polcirkeln med förnyade krafter.

Polcirkeln passerades som planerat och efter några obligatoriska foton fortsatte vi de sista milen upp till Jokkmokk. Måste passa på att utförda en liten varning... om ni någon gång åker dit upp så HÅLL KOLL PÅ RENARNA ! De kan när som helst stå där - mitt på vägen ! Och inte har de bråttom därifrån heller ;-)

Väl framme i Jokkmokk gjorde vi en liten promenad genom "stan", titta runt lite och passade även på att tanka bilen inför den sista etappen för dagen, en etapp på Inlandsvägen, tillbaka ner till Arvidsjaur och en lämplig campingplats.

Nästa etapp skulle innebära att vi kom ner till Åre... men mer om det i nästa blogginlägg. Nu måste jag nog nämligen försöka jobba lite också ;-)


Take care !

Foto: Tierra

3 kommentarer:

Anonym sa...

Var ngr år sen jag var uppe och fick vänta på saktfärdiga renar..
Men visst är det vackert..
Önskar dig en bra dag.
Är krasslig och inte anträffbar för tillfället. Tittar in igen när jag mår bättre
Cina/Brummelisa

Anonym sa...

Hej på dig oxå!;)hann inte med förut idag där...du verkar haft det bra på den välbehövliga semsestern!
kram /M

Anonym sa...

Å, Storforsen... Ett tips: Åk tillbaka nåt år när det inte varit lika torrt. Om du tyckte den var mäktig nu så kommer du att stå stum intill den när vattennivån är normal! :)