2006-05-26

6 timmar på Akuten !

Morning !

Gårdagen blev en mycket händelserik dag... MER händelserik än jag hade planerat eller trott... och den blev lååååång.

Vi startade dagen tidigt igår, upp vid 6-tiden och efter att ha packat ner lite matsäck och något att dricka gav vi oss iväg ut till den hajk och tävling som scoutkåren genomförde 5-6 mil norr om Stockholm.

Ska inte gå in på mer om detta just nu, får återkomma med mer om detta lite senare och ska istället (i korta drag) försöka återge vad som hände under eftermiddagen i stället.

Vid ca. halv fyra ringer min mobiltelefon... i andra änden är det en kompis till äldsta dottern... de har varit ute en sväng på cykel och äldsta dottern har nu KÖRT OMKULL ! Dessutom riktigt REJÄLT... Hon har slagit i huvudet och varit avsvimmad, skrapat ansiktet och blöder kraftigt från ena örat !

Vi lyckas dock relativt snabbt, eftersom det kommer ta ca. 1 timme att köra hem, att få tag på sonen och med hjälp av några av hans kompisar få hjälp med att köra hem dottern i en bil från den plats där hon kört omkull.

När vi anländer hem efter 45 minuter (och lite fortkörning) sitter en mycket ledsen, ångerfull, lerig och BLODIG dotter vid köksbordet. Hon är oerhört ångerfull och ledsen, mest för att hon slarvat och INTE ANVÄNT HJÄLM !

En snabb koll av hennes skador visar att det inte finns några andra alternativ än att genast bege sig till närmaste Akutmottagning för snabb vård.

För att inte göra den här texten (och historien) alltför lång här, kan jag berätta att vi i alla fall kom hem mycket sent i går kväll igen, efter lite mer än 6 TIMMAR på Akuten... *suck*

I stort sett blev vi mycket väl omhändertagna och dottern fick både genomgå datortomografi (skiktröntgen) och vanligt röntgen av ansikte och axel, hon fick ha en rejäl halskrage som stöd stor del av kvällen, hennes sår rengjordes (efter bedövning) med tandborste och hon fick sitt krossade öra ihopsytt igen med 8-9 stygn.

Summan av denna "lilla" olycka blev således: tre stora & fula skrubbsår i ansiktet, ett krossat öra, en mindre "benflisa" bortryckt från ett senfäste vid nyckelbenet, rejäla blåmärken & svullnad runt ena ögat och kinden samt en "lätt" hjärnskakning med tillhörande illamående och yrsel.

OCH, sist men inte minst, en ÅNGERFULL dotter som nog definitivt nu insett att MAN ANVÄNDER HJÄLM OM MAN CYKLAR !

Ja, detta var väl allt för nu... ska ta tag i mina uppgifter här på jobbet nu (ingen ledighet här inte) och jag får lov att återkomma lite senare kanske.

Ha en trevlig fredag !

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad otäckt Tierra.. Det låter som om hon blev ordentligt skadad..
Hon kommer nog må dåligt ett tag framöver.. hoppas verkligen hon blir bra fort och att det inte tillstöter några komplikationer..
Vill trots allt önska dig och de dina en bra helg så gott det nu går med dottern skador och det förbaskade vädret..
Stor kram din vän Nicki

Anonym sa...

men hugha då....det lät inge vidare...hon har nog lärt sig endel...kram...Anna-karin

Anonym sa...

Uj!
Och usch vad jobbigt att vara så långt ifrån och behöva kasta sig i bilen och köra i sporrsträck och hela tiden oroa sig!
Tur att det trots allt inte var värre!
Sex timmar på akuten är ingen hit, men förmodligen inget extremt heller. Det kan ju vara otroligt segt där!
Och hjälm, ja det tjatar jag själv om att sonen skall ha, men hm, har jag det själv?
Tystnad . .. .

Milla sa...

Oj, det där lät inte alls kul,att cykla omkull kan verkligen vara livsfarligt, men hur lätt är det att förstå fär en ungdom (och vuxna med föralldel). Jag hoppas verkligen det kommer att gå bra men det dröjer nog innan hon repat sig helt ... åh ånger är ju bra men det är ju otur också... usch inte roligt när det händer nåt med barnen sina.