2006-03-12

Filmtips


Go´kväll !

Det blev inte "Sin City" i går kväll, den var utlånad på annat håll visade det sig när jag skulle ta fram den ur bokhyllan men jag hitta ett antal andra filmer som jag tydligen nästan glömt bort att jag faktiskt hade (Alzheimer light?).

Det fick bli en annan film istället, "Batman begins", filmen från 2005 med den ursprungliga berättelsen om legenden och nattens riddare, Batman.

Efter sina föräldrars död reser den desillusionerade miljardären Bruce Wayne (Christian Bale) jorden runt i jakten på metoder att bekämpa ondskan.

Han återvänder till Gotham City där han med hjälp av sin butler Alfred (Michael Caine) och forskaren Lucius Fox (Morgan Freeman) skapar sitt alter ego Batman och tar itu med de mörka krafter som hotar staden.

I övriga roller ser vi bland andra Katie Holmes som Bruces barndomsväninna, Liam Neeson som mentorn Henri Ducard, Gary Oldman som kriminalpolisen James Gordon samt den nyligen Oscarnominerade Ken Watanabe från "Den siste samurajen" som den skurkaktige Ra's Al Ghul.


Mitt betyg: 4 fladdermöss av 5 möjliga

Helt klart en av de bättre filmerna i serien om Batman och även om detta ju faktiskt är en sorts prolog till de andra 4 filmerna som spelats in tidigare, är den riktigt bra och förtjänar definitivt att ses.

1 kommentar:

Annika sa...

Håller med - den bästa Batmanfilm jag sett!