2008-06-03

Lyckliga dag...

"Sjung om studentens lyckliga dag,
låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtan med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än,
i våra sinnen bo,
hoppet är vår vän,
vi dess löften tro,
när vi knyta förbund i den lund,
där de härliga lagrarna gro,
där de härliga lagrarna gro !"

Jaha... så var det väl då dags igen... denna gång för att fira äldsta dottern... som idag tar studenten... och det har inte alltid varit en lätt resa... men till slut har hon klarat det galant.

Jag hoppas verkligen att det blir en minnesvärd dag för henne och alla hennes klasskompisar... och att de firas ordentligt i dag.

Av förklarliga skäl blir det nog inte mer skrivet här idag... jag ska snart iväg för att hämta upp kameran från reparation... och sedan skall den sista maten hämtas...

Lite senare, på eftermiddagen, ska vi ta emot dem när de kommer utrusande från skolan... glada och förväntansfulla över deras liv som börjar nu... jag håller tummarna för att de lyckas få ett bra liv !

Idag... glömmer jag för ett ögonblick mitt eget... men snart...

//Tierra


Bilderna har jag lånat från Nätet... egna bilder kommer jag fylla kameran med lite senare... och kanske dyker något upp här sen ;-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

samma här..jag ska köra upp till norrland i morgon för att fira mina 2 studenter på torsdag..
ja jösses..vi har blivit gamla tierra :-D
kram och sköt om dig /Anna-karin

Ella sa...

Grattis till din student.

Anonym sa...

Jag minns studenten! Man var så uppfylld av livet och allt i den stunden....men sedan, dagarna efteråt var det som ett knytnävslag i magen. Plötsligt var alla spridda för vinden och kvar stod man med fundringarna vad man skulle göra resten av livet. Bli vuxen...
Men förhoppningsvis är denna vecka bara en stor och härlig fest för din dotter och alla som tar studenten just nu.

Anonym sa...

Två dagar kvar för oss. Sonen har dock tillbringat senaste veckan med diverse fester och sånt för att riktigt fira - efter att betygen satts.
Den obligatoriska skylten med barnet som liten är köpt, björkar, ballonger och annat pynt ska fixas i morgon. Frugan lägger ner hela sin själ i att hemmet ska vara i topptrim för gästerna.
SKA BLI KUL! Fösta studenten av förhoppningsvis 4...
Nästa kommer om 3 år, sen om 11 år och lillasyrran om 13 år, så vi hinner "samla lite i ladorna" och hämta oss mellan varven.

På tal om egna studenten, Borthy, så hade man knappt nåt sånt "på min tid". Gick på teknis i Jönköping och man hade inget sånt där och då. Annat är det idag tror jag. Det fanns bara kanske 8-10 tjejer på skolan, så det var en annan uppdelning då, på -70-talet.
Om jag saknar studentemössan? Njae, får nog bli svaret idag.

ÖNSKAR STUDENTEN OCH HELA FAMILJEN EN TOPPENDAG ATT MINNAS LÄNGE!
(och att pappa Tierra fixar finfina bilder är ett axiom, alltså ett odiskutabelt faktum)
hälsar vännen Socrate