2006-04-11

Grusade planer...


God morgon !

Tydligen var gårdagens lilla snöstorm bara ett sista försök från vädergudarna, för idag har vi ett strålande solsken här i den Kungliga huvudstaden. Inte mycket kvar av all snö längre och därför uppdagas nu nästa lilla problem... allt det där gruset som lagts ut under denna långa, kalla och snöiga vinter.

Jag säger grus eftersom man tydligen, åtminstone de senaste åren, gått över från sand till något som är betydligt mycket grövre & "vassare". För egen del skulle jag dock hellre se att man var lite mer sparsam med gruset då det inte bara innebär fördelar.

I vårt område är det nästan lika stora högar av grus på trottoarer och gångvägar som det var snö för några veckor sedan. Det innebär faktiskt också stora bekymmer, bl.a. om man ska ta ut cykeln på en första vårutflykt... fullständigt livsfarligt när man t.ex. ska svänga i en kurva, man bara glider iväg med framhjulet på allt grus.

Det är bara att hoppas på en snar åtgärd från våra vänner inom kommunen, vilka nu säkert har fullt upp med att byta ut snöskraporna på sina traktorer till borstar som kan ta bort gruset.

Tills det är klart får man nog helt enkelt ställa in planerna på cykelturer, för inte ens en bra cykel med bra däck fixar riktigt den mängd grus de lagt ut i vårt närområde... tyvärr.

Just det, kanske dags att fundera på det där med sommardäck på bilen också... kommer ni ihåg hur reglerna ser ut ? Om inte kommer lite fakta:

Lathund vinterdäck (läs mer här vid behov)

Vinterdäck krävs när det är vinterväglag
1 december – 31 mars
Mönsterdjup minst 3 mm

Dubbdäck får användas
1 oktober – 30 april

Som ni ser börjar det definitivt bli dags att byta... för egen del blir det till att ta en liten tur ut till Täby, strax norr om stan, eftersom jag har förvarat mina sommardäck på den firma som brukar byta däcken åt mig ;-)

Oj, blev kanske ett lite väl långt inlägg denna dag, men nu ska jag i alla fall ta en "promenad" bort till kaffemaskinen och fylla på koppen igen... sedan är det dags att göra en första insats bland dagens "små" arbetsuppgifter.

Ha en bra dag !

Inga kommentarer: