2006-07-21

Satt och funderade...

Jo, satt och funderade på ett par småsaker i går kväll... på altanen, innan regnet bröt ut här i Stockholm...

Har ni tänkt på det där med rånen mot värdetransporter och hur man ska kunna få stopp på dessa... helst innan något riktigt otäckt händer någon stackars anställd på något av de där företagen som hanterar detta ?

VARFÖR är deras bilar så tydligt skyltade och uppmärkta med företagsnamnet, ibland står det ju t.o.m nästan värdetransport på sidan av lastbilen... VARFÖR kör man helt enkelt inte runt i väldigt vanliga och diskreta lasbilar ?

Bara den lilla åtgärden borde ju minska risken för att några lyckas lista sig till vilka fordon som transporterar pengar... Fattar inte hur svårt det kan vara ;-)

Så till nästa fundering... gäller kanske mest oss som använder bilen mycket... och måste använda bilen ofta...

VARFÖR går bensinpriset alltid upp under sommaren ?

Det kan ju knappast vara så att det är dyrare att producera bensin denna årstid eller ? Visst, jag vet att priset svänger med olika händelser i världen, som t.ex. kriget i Irak eller nu senast nere i Libanon... men ändå... varför just på sommaren ?

Hittade en användbar (klickbar) länk, kanske kan den komma till nytta även för er och ibland kan det tydligen vara värt en del att åka "några" kilometer extra... till en helt annan bensinmack... allt för att spara lite pengar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Tierra.. instämmer med dig.. hade den länken på min space förrut.. Nu tappar jag snart tålamodet helt med space..
helt plötsligt i förrgår när jag laddade upp bilder så slutade det att fungera.. Nu får jag inte upp en enda bild.. på dom andra 5 spacesidorna jag sköter går det hur bra som helst.. alltså ligger felet inte i min dator.. har mailat dom men inget svar efter 3 dggr..
som en repris av min sida på msn-groups.. funkar det inte efter helgen så åker skiten i sopporna..
sen får det nog vara med sidor för min del..
ha en bra helg nu i alla fall.. kram Nicki

Anonym sa...

Tanken är god men personligen tror jag inte det skulle hjälpa om Securitas m.fl. använde mer diskreta transportfordon. För det är väl inte så att de som rånar värdetransporter gör det spontant när de "råkar" få syn på en sån bil? Snarare har de nog planerat ganska noga i flera veckor och efter vad jag har hört är det inte ovanligt att de har någon informatör på insidan också som förser dem med hämtningstider och färdvägar. Det är kanske lite som i filmen Oceans 11. Fast med lite mer osympatiska tjuvar än Brad Pitt, George Clooney och Matt Damon... ;)

Malin Karlsson sa...

Bensinpriset går upp därför att förbrukningen ökar på sommaren. Fler kör bil, mer bensin går åt o lagren minskar. Därav prisökning. =)
Ha en trevlig vecka, nu drar jag till fjälls... =)
kram Malin